Starta webbshop

Omsättningen för e-handeln är något som har växt mer och mer allt eftersom tiden går och det är många som vill hoppa på tåget.

e-handel

De tekniska lösningarna är många och att reda ut vad som passar ens behov bäst kan de bästa av gångerna vara komplicerat. Här tänkte vi snabbt gå igenom lite av de saker man kan behöva tänka på när man startar med handel över internet.

E-handelslösning

Det viktigaste att tänka på vid detta valet är att inte ta för snabba beslut. Det finns många olika leverantörer med lösningar som kan fungera till en början men kanske inte kan växa med dig allt eftersom din produktkatalog växer från ett hundratal till ett tusental artiklar.

Om programvaran du väljer att använda inte har kopplingar till de tjänster du använder dig av kan det kosta mycket tid och  pengar. Kontrollera att du kan använda de betallösningar och statistikverktyg som du behöver. Allt eftersom sociala medier växer kan kopplingar till dessa också bli mycket värdefullt.

Om du eller någon annan i ditt företag har bra it-kunskaper kan open source vara ett alternativ. Dessa lösningar är i grunden gratis men kan också ta mycket tid från dig eller kosta pengar vid inköp av tillägg som ger dig funktioner andra betallösningar kan ge dig från början.

Vissa företag som SiteDirect erbjuder båda en egenutvecklad e-handelsplattform och open source-lösningar. I SiteDirects fall arbetar de även med Magento vilket är en av de internationellt största e-handelslösningarna idag. De kan även lotsa dig igenom valet och lista ut vad som är bäst för dina behov och budget.

Marknadsföring

Uppenbarligen förespråkar vi på SEO-watch sökmotoroptimering som en av de klara vägarna man bör gå för att marknadsföra sin sajt. Detta kan ge enorma vinster om man lyckas göra det rätt. Som ett komplement är även PPC via till exempel google adwords ett bra alternativ.